Två fantastiska dagar på Gastronomiskt Forum 2014 i Nyköping är till ända. Vi har mött engagemang, glädje, skratt och tårar. Det känns som om vi lyckats överträffa alla förväntningar. Vi som står bakom Gastronomiska Samtal är trötta men mest lyckliga över att tillsammans med årets 140 inbjudna deltagare, driva utvecklingen av det svenska köket.
På dagarna surrade luften av alla livliga samtal. Istället för fastställd agenda formade deltagarna själva innehållet. Med öppna dialoger under fria kreativa former diskuteras ämnen med en metod som kallas Open Space. Resultatet blev lösningsorienterat med många fantastiska idéer.
På kvällen var det galastämning, med vackert dukade bord, fantastisk mat och en scen redo att få visa upp pristagarna i Matverk 2014. Tre stolta riksvinnare korades i hård konkurrens med regionvinnande lag från respektive landskap. Varje deltagande lag med råvaruproducent, matlagare och förädlare har i år gett oss 140 nya matprodukter.
Målet med Gastronomiska Samtal är att göra det svenska köket långsiktigt intressant och en tillgång för hela den svenska matbranschen. Här är Gastronomiskt Forum och produktutvecklingstävlingen Gastronomiska Matverk lika viktiga.
Tack!
Tack alla deltagare för ert fantastiska engagemang. Tack till elever och lärare på Hotell- och restaurangskolan i Nyköping! Vilken mat, fika och service ni bestod oss med! Tack alla som arbetat framför och bakom kulisserna för att möjliggöra forumet. Och stort tack till våra partner, utan er skulle det här inte kunna ske: Menigo, Sörmlands Sparbank, Nyköpings kommun, LRF, Visita och Jordbruksverket.
Gastronomiska Samtal, Redargatan 7, 120 61 Stockholm · carin.granlund@gastronomiskasamtal.se